Suzan Defter - Ayfer Tunç | Kitap Yorumu

, , No Comments


Kitabın Adı: Suzan Defter
Yazarı : Ayfer Tunç
Yayınevi : Can Yayınları
Sayfa Sayısı : 128
Basım : 8.Baskı - Mart 2016


"İnsan gençliğini aşka vermezse, gençlik ne işe yarar?"
"Ama kaybeden sonunda siz olmuşsunuz."
"Kayıp mı? Kaç kişi böylesine sevebilmiştir dünyada?"
"Ama bir kucak korla kalan siz olmuşsunuz."
"İyi ya boş değildi kucağım."
"Ama yandınız, kül oldunuz."
"Ama vardım, kül bunun kanıtı."

12 Eylül'ün gölgesinde boğulan bir aşk hikâyesi... Yaşamın kıyısında seyirci olmaktan öteye gidememiş bir erkek... Birbirinin ışığıyla kamaşan iki ayna arasında parçalanan bir kadın... Başkasının gözünde nasıl göründüğünü, iki günlük üzerinden anlatan deneysel bir çalışma. Modern zamanların karmaşık insanlık halleri Ayfer Tunç'un usta kaleminden unutulmaz bir edebiyat şölenine dönüşüyor.

Suzan Defter, daha önce öykülerinden biri olduğu Taş-Kâğıt-Makas'tan azat olmuş, tek başınalığı hak etmiş bir eser.
(Tanıtım Bülteninden)


Suzan Defter, severek okuduğum fakat hakkında ne söyleyeceğimi bilemediğim bir kitap oldu.
***
Gerek yazılış/basım olarak gerekse anlatım olarak farklılığıyla okurken hoş bir tat bırakıyor. Neden böyle söylediğimi merak ediyorsanız eğer şöyle açıklayayım;
Kitap bir erkek ve bir kadının yazdığı günlüklerden oluşuyor. Sol tarafta erkeğin günlüğü yer alırken sağ tarafta kadının günlüğünü okuyoruz. Sağ tarafta okuduğumuz cümleler yarım kaldıysa diğer sayfada devam etmiyor, bir sonraki sağ taraftaki sayfadan devam ediyor.Tabi bu durum sol taraf içinde geçerli. Bu tarz başlarda beni zorlasa da daha sonra bu değişiklik hoşuma gitmeye başladı.
Karakterlerimiz Ekmel bey ve Derya, günlüklerinde yaşadıkları zorluklardan,pişmanlıklarından, ailelerinden ve yalnızlıklarından bahsediyor. Bunların birçoğu kendi hayatınızdan parçalarmış hissi uyandırıyor. Birçok cümlenin altını çizerek dönüp dönüp okumak isteği oluşuyor.
Suzan Defter, Ayfer Tunç ile tanışma kitabım oldu. Ve iyi ki tanışmışım dedim. Diğer kitaplarını da en kısa zamanda edinip okuma planım var. Sizlerde henüz tanışmadıysanız daha fazla geç kalmadan bu büyülü kalem ile tanışmanızı tavsiye ederim. :)

Kitaba Puanım: 5/5 ♥♥♥♥♥

0 yorum:

Yorum Gönder