Zümrüt Şelaleleri - Kimberley Freeman | Kitap Yorumu

, , No Comments

Kitabın Özgün Adı : Evergreen Falls
Yazarı : Kimberley Freeman
Çevimeni : Duygu Parsadan
Yayinevi : Arkadya Yayınları
Sayfa Sayısı : 472

Herkese merhaba! 
Uzun süredir yorum yazamamıştım. En sevdiğim yazarlardan bir tanesi olan Kimberley Freeman'ın merakla beklediğim yeni kitabı Zümrüt Şelaleleri'ni okuyup bitirdim ve sizlere anlatmak için geldimm! :)


Zümrüt Şelaleleri, iki zaman diliminde yaşanan olayları konu alan bir kitap. 2014 yılında Lauren Beck ile tanışıyoruz. Lauren, ağabeyinin hastalığından dolayı korunaklı bir evde büyümüş, annesinin istek ve kurallarından dışarı çıkmamış bir kız. Ağabeyi Adam'ı kaybedince annesinin baskıcı tavırlarından sıkılır 
ve kendi hayatını özgürce yaşamak için Adam'ın da çok sevdiği Zümrüt Kaplıca Oteli'nin bulunduğu Blue Mountains'e taşınır. Burada bir kafede çalışmaya başlar. Tesadüfen bulduğu 1926 yılına ait aşk mektuplarıyla bir anda kendini geçmişin sırlarını çözmeye çalışırken bulur.

1926 yılında ise genç ve güzel bir genç kız olan Violet Armstrong ile tanışıyoruz. Violet, hasta ve yaşlı olan annesine bakmak için Zümrüt Kaplıca otelinde çalışmaya başlar. Kaderin onun için hazırladıklarından habersiz olan Violet, gönlünü otelde misafir olarak kalan Sam'e kaptırır.



Kurgu olarak kendine hayran bırakan bir kitap oldu benim için,Kimberley Freeman bu işte gerçekten çok iyi. Geçmiş ile bağlantıları öyle ince yerlerden seçmiş, öyle güzel işlemiş ki çoğu tahminim yanlış çıktı diyebilirim. Anlatım da oldukça akıcıydı. İki zamanı ele aldığı için okuduğum zaman dışında diğer zaman da neler oluyor acaba düşünürken sayfalar akıp gitti. Bu tür kitapları seviyorsanız muhakkak okumanız gereken bir kitap olduğunu düşünüyorum. Kimberley Freeman ile hala tanışmadıysanız büyük kayıp! Hemen bir kitabını alıp okuyun, haklı olduğumu göreceksiniz. :)

Kimberley Freeman - Deniz Feneri Koyu kitap yorumu için tık tık. :)
Kimberley Freeman - Kor Adası kitap yorumu için tık tık. :)

0 yorum:

Yorum Gönder