Külkedisi'nin Zayıflama Hikayesi - Aylem Güngördü | Kitap Yorumu | GKBT #19

, , No Comments

Kitabın Adı : Külkedisi'nin Zayıflama Hikayesi
Yazarı : Aylem Güngördü
Yayınevi : Nemesis Kitap
Sayfa Sayısı : 416
Seri Sırası : #1



Yaşımız ilerlese de bir yanımız hep çocuk kalır, masallara ihtiyaç duyar. Külkedisi’nin Zayıflama Hikayesi, hem o çocuğa hem de yetişkin halimize iyi gelecek bir kitap. :) 

Öykü, fazla kiloları yüzünden çevresinden kötü tepkiler aldığı için kuzeni Melis dışında arkadaş edinmek istemiyor. Fakat asosyal yada çekingen değil, gerektiği yerde kendini gayet savunabilen, açık sözlü sevimli esas kızımız. Müdiresi Seçil’in davranışları ve söylemleri yüzünden kendini çok kötü hissediyor. Günün birinde çalıştığı derginin patronu Bora bey’in geleceğini öğreniyor. Adamı gördüğü ilk anda etkileniyor fakat fazla kiloları ve gıcık müdiresi onun için büyük bir engel teşkil ediyor. O an zayıflama kararı alıyor vee.. İşte Külkedi’mizin hikayesi burada başlıyor. 

İlk olarak sevimli Sihirli Kitaplar Dükkanı’nın sahibi Tolga ile yolları kesişir. Azıcık gizemli, sevimli ve çokça romantik bir karakter Tolga. Öyle ki kitabı okuduktan sonra Gevezeler olarak “Herkese bir Tolga!” kampanyası yapmayı düşündük. :D Daha sonra Berk ile tanışır. Zayıflama hikayesinin başrollerinden biri olan Berk, yardımsever, eğlenceli ve herkesin sahip olmak isteyebileceği türden bir dost.
 Zayıflama hikayemize ek olarak Öykü kızımızın patronu Bora’yı tavlamak için başvurduğu Gizemli Erkek Avcı’mız da masalımızı oluşturan başrollerden bir tanesi. Kitabın sonunda kim olduğunu da öğreniyoruz. İkinci kitapta da bir hayli ortalığı karıştırıyor kendisi. :) 
Kitap öncelikle çok motive edici; okurken “ben de zayıflayacağım!”, “Vaov! Bunu ben de denemeliyim..” şeklinde birçok kere gaza gelip denemelerde bulunduğumu itiraf etmeliyim. :D Ek olarak çok samimi,eğlenceli ve oldukça akıcıydı. Yazarın anlatımını gerçekten çok sevdim. Yarattığı dünyanın kapılarını öyle güzel açıyor ki ilk cümlesinden o dünyaya aitmiş hissi uyandırıyor. Ben bu dünyayı çok sevdim ve kesinlikle tavsiye ederim. Bu soğuk kış günlerinde içinizi ısıtacak, sizi masal dünyalarına taşıyacak harika bir kitap! :) 

Kitaba puanım : 5/5 ♥

Kitap tanıtımı ve ön okuması için ; tık tık. ♥


0 yorum:

Yorum Gönder