Buz Sıcağı - Fatih Murat Arsal | Kitap Yorumu | GKBT #30

, , 2 comments

Kitabın Adı : Buz Sıcağı
Yazar : Fatih Murat Arsal
Yayınevi : Ephesus
Sayfa Sayısı : 512
Baskı Tarihi : 2017



Merhabalar! :)
Sevdiğim yazarların yeni kitaplarını nasıl bir heyecan ve merakla beklediğimi bilenleriniz vardır.  Buz Sıcağı da sabırsızlıkla beklediğim kitaplardan bir tanesiydi. Ve Geveze Kalemler olarak bu güzel kitabı çıkar çıkmaz okuduk ve sizler için güzel çalışmalarımızla tanıtmak istedik. Başlıktan anlayacağınız üzere bugün yorum sırası bende. Daha fazla uzatmadan başlayayım. :)



Zafer Atalay, yaşamda her istediğine ulaşmış başarılı bir doktor. Tek bir eksiği vardır; Aşk. Geçmişte yaşadıklarından dolayı gönlünü duygusal ilişkilere kapatmış, birkaç dostu dışında kendisini insanlarla ilişkilerinde mesafeli davranan tabiri caizse buzlar prensi gibi gezinen genç adam halinden gayet memnundur. Ta ki kalbindeki buzları eritecek genç kadınla tanışmasını sağlayacak o geceye kadar.
Gece yarısı yol kenarında gördüğü, yardıma ihtiyacı olan genç kadını görmezden gelemez ve arabasına alır.
Yaşadığı tüm zorluklara rağmen hayat dolu halleri, eğlenceli esprileriyle etrafındakilere mutluluk yayan Zeynep, Zafer'in hayatına böylelikle dahil olur. Gün geçtikçe birbirlerine bağlanan ikilinin olaylarla dolu hikayesini okurken elinizden bırakamayacaksınız bence. :)
***
Fatih Murat Arsal'ın kaleminin büyülü olduğu düşüncesindeyim. Anlatımı o kadar akıcı ki kitaplar ne kadar hacimli olursa olsun tek solukta okunup bitiveriyor. Oluşturduğu karakterler -özellikle erkekler- gerçek dünyada mevcut olmadığı için bizi biraz üzse de okuduğumuz süre boyunca kendine aşık etme yeteneğine sahip.
Güçlü, ailesine ve dostlarına düşkün, gerekirse her türlü fedakarlığı yapabilecek bir yüreğe sahip karakterler. Bu bağlamda sadece aşk hikayesi gibi görünen kitabın hiçte öyle olmadığını fark edebilirsiniz. Duygusal ilişkileri, aile ve arkadaşlık bağlarını gerçeğe yakın bir şekilde bir tutam hayal gücüyle harmanlanarak bizlere sunan sıcacık bir hikaye. Bazı yetişkin içerikler sebebiyle belirli bir yaşın üzerindeki tüm okuyuculara kesinlikle tavsiye ederim. Önceden okuduysanız benim tavsiyeme gerek duymadan okuyacağınıza eminim. Çünkü FMArsal bağımlılık yapar! ;) ♥



2 yorum:

  1. Hiç okumadığım bir yazar. :/ Ancak öyle bir yorumlamışsın ki merak ettim! ^_^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öyle mi? Okursan fikrini benimle paylaş canım. :) ♥

      Sil