Rüzgara Karşı - Juliana Buhring | Kitap Yorumu

, , 2 comments


Kitabın Adı : Rüzgara Karşı
Özgün Adı : This Road I Ride  
Yazar : Juliana Buhring
Çevirmen :  Şeyda Odabaş
Yayınevi : Garaj Kitap
Sayfa Sayısı : 232
Baskı Tarihi : Haziran 2017

Merhabalar ^^
Bu aralar kitap okuma hızım iyi fakat sıra blogta yorum paylaşmaya gelince uzayıp giden listemden dolayı bir türlü sıra gelmiyordu. Bu durumu fark edince Rüzgara Karşı'nın yorumunu yazma kararı aldım ve karşınızdayım! :)




"Bazen Kendini Bulmak İçin Her Şeyini Kaybetmen Gerekir"

Rüzgara Karşı, yazarı Juliana Buhring'in hayatındaki önemli biri olan Hendri'yi kaybetmesiyle boşluğa düştüğü bir dönemde aldığı bir karar sonrası bisiklet ile dünyayı dolaşma serüvenini okuduğumuz bir kitap.
Kitap, Juliana'nın bisiklet ile dünyayı dolaşma kararı alması ile başlıyor. Çevresindeki çoğu insan bu duruma imkansız gözüyle bakarken o pes etmiyor ve hazırlıklara başlıyor. Ona destek olmaya çalışan sayılı insan ile hazırlık sürecini tamamlıyor ve yola çıkıyor.
Bu yolculuk süresince yaşadığı güzel olayları, zorlukları, tanıştığı insanları sırasıyla anlatıyor bizlere. Zaman zamanda çocukluk ve gençlik dönemlerinde yaşadığı olaylardan bahsederek farklı bir hava katmıştı. 
Yolculuğun aşamaları bölümlere ayrılarak sunuluyor ve her bölüm başında içerikle ilgili fotoğraflar bulunuyor.
Dünyanın neredeyse her köşesinden farklı kültürlerden hikayeler, buralarda yaşayan insanların davranışları hakkında bilgiler okumak hoş ve bilgilendirici oldu benim için. Özellikle ülkemizin bahsedildiği bölümü okurken çok mutlu oldum. İnsanlarımızın sıcakkanlılığı ve misafirperverliğini yabancı birinin kaleminden okumak çok güzel bir duyguydu.

"Özgürlük aşırılıktır, çünkü doğası gereği bencildir. Birçokları peşinen koşar fakat ona ulaşabilmek için atlamaları gereken yalnızlık eşiğinin derinliğini ve ölçeğini idrak etmeye çok yaklaştıklarında, elde edilip edilmeyeceği muallak bir ödül için dönüşü olmayan o bariyeri geçirecek son gerekli adımları atmaya çok azı istekli olacaktır."

Guinness Dünya Rekortmeni kadın bisikletçi Juliana'nın bu rekoru kırmak için gösterdiği çaba ve bu uğurda yaşadıklarını anlattığı anı & günlük tarzındaki Rüzgara Karşı kitabını bu tarz maceraları seven ve ortak olmak isteyenlere tavsiye ederim. :)



2 yorum:

  1. Konusu ilgi çekici gerçekten. Merak ettim ve not aldım. :)En kısa sürede okuyacağım. :))

    YanıtlaSil